رنگ کردن کاکتوسها
عدهای از تولیدکنندهها و بازاریها که فقط، به جیب مبارکشان فکر میکنند، تمام بدنه کاکتوس را رنگ میکنند
- با رنگی شدن کاکتوس، این گیاه، قابلیت فتوسنتزش، کاهش مییابد و به مرور زمان، ضعیف میشود و احتمال دارد حتی از بین برود و در بعضی موارد هم که زنده میماند، شادابی قبلی خود را از دست میدهد.
مدتی است در راستای رنگ کردن همهچیز توسط برخی از انسانها، روال و مد! شده اینکه برخی از گیاهان گلدانی را بهخصوص، کاکتوسها را، رنگ میکنند؛ البته این رنگآمیزی، تا جایی که بنده تحقیق کردهام، مثل خیلی از موارد دیگر، ابتدا در چین معمول شده و بعد هم، در بین برخی از ما ایرانیها – که بیشترمان در تقلید، سرآمد هستیم تا در تحقیق، – تکرار شده.
ابتکار! ایجاد کاکتوسهای رنگی به آن معنا که رنگآمیزی میشوند و نه به آن معنای پیوند زدن و روش طبیعی که آن هم معمول است، ابتدا در کشورهایی مانند چین، روال شده است و بعد از آن، این ایده ابتکاری! وارد ایران هم شده و با استقبال، مواجه شده است و اکنون، خیلی از تولیدکنندههای ایرانی هم متأسفانه، به جای آموزش و تولید کاکتوسهای رنگی به روش پیوندی، کاکتوسها را رنگآمیزی میکنند و چهقدر هم مشتری دارد این محصولات دورنگ و چندرنگ!
در کاکتوسهای رنگی، اگر فقط تیغه آنها، رنگ شده باشد که البته این هم، توصیه نمیشود، آسیب زیادی به گیاه وارد نمیشود اما عدهای از تولیدکنندهها و بازاریها که فقط، به جیب مبارکشان فکر میکنند، تمام بدنه کاکتوس را رنگ میکنند و چون تقاضا هم دارد این کار، طبیعتاً عرضه خوبی هم به دنبالش است و اینجوری، بازارشان رونق دارد.
با رنگی شدن کاکتوس، این گیاه، قابلیت فتوسنتزش، کاهش مییابد و به مرور زمان، ضعیف میشود و احتمال دارد حتی از بین هم برود و در بعضی موارد هم که زنده میماند، شادابی قبلی خود را از دست میدهد؛ چرا که کاکتوسها، به دلیل نداشتن برگ به آن معنا و شکلی که در دیگرگیاهان میبینیم، فتوسنتز و تبخیرش را، به وسیله ساقههای خود که دارای سبزینهاند، انجام میدهد و با رنگآمیزی این اندامها، گیاه درواقع، با مشکل خفگی، روبهرو میشود.
Comparative Educationباید از اینها پرسید: «اگر تمایل به کاکتوسهای رنگی دارید، چرا اصلاً دنبال گل و کاکتوس طبیعی میروید؟ همان بهتر که گل مصنوعی بگیرید؛ گل مصنوعی، برای اینگونه شکنجه دادنها و آزار رساندنها، بهتر است!».