ارسبارانیاداشت روز

نامه سرگشاده به استاندار آذربایجان شرقی در خصوص وضعیت نابه‌سامان مدیریت شهری در اهر

داخل چای‌های غربی و شرقی در اهر، از مدت‌ها پیش، به محلی برای تخلیه انواع زباله‌ها، تبدیل شده است

خلاصه نوشته
  • چرای دام سنگین و سبک را می‌شود در هر روز و به‌راحتی و اغلب، در ورودی‌ها و در حاشیه‌های شهر اهر و در داخل شهر و در چای‌کنارها و در داخل چای‌ها دید؛ حتی آن‌زمانی که مشغول خوردن چمن فضای سبز در طول چای‌کنارها هستند.
  • از دیگرمعضلات ملموس، انبوه و تکراری در شهرستان اهر، دیوارنویسی‌های خودسرانه و بدون ضوابط و هماهنگی است که در نقاط مختلف شهر، می‌توان آن را به‌راحتی مشاهده کرد که چهره شهر را خرابتر کرده است.

 

 

 

 

 

 

 

باسمه‌تعالی

«تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین – مقام معظم رهبری»

تاریخ: 1401/04/13

جناب آقای دکتر زین‌العابدین رضوی خرّم

استاندار محترم آذربایجان شرقی

سلام‌علیکم؛

      احتراماً، ضمن آرزوی توفیق روزافزون برای جناب‌عالی و همکاران محترم در استانداری، در خصوص شهرستان اهر، با عنایت و با استناد به گزارش‌های دریافتی از برخی شهروندان پیگیر محترم اهری و همچنین، طبق مشاهدات میدانی و حضوری مستمر و با بررسی موضوع در یک‌ساله اخیر از نزدیک و به صورت میدانی و همراه با تهیه تصاویر و فیلم‌های متعدد و انعکاس آن در رسانه مکتوب و فضاهای مجازی تحت پوشش که همگی موجود می‌باشند، در خصوص ضعف مفرط مدیریتی و وضعیت نابه‌سامان مدیریت شهری این شهرستان، استدعا دارد به جهت اهمیت موضوع و موارد پیش‌آمده، در صورت صلاحدید، شخصاً به موضوع ورود نمایید و در صورت صلاحدید، دستورات مقتضی را جهت بررسی وضعیت موجود و بهبود شرایط جاری، صادر فرمایید.

توضیحاً به‌اختصار، به استحضار عالی می‌رساند: بعد از تقریباً یک سال وقت‌کشی و بلاتکلیفی در انتخاب و انتصاب مدیریتی در حوزه شهری و آزمون و خطا در انتخاب شهردار اهر و انتخاب و انتصاب شهرداران متعدد در این یک سال اخیر که در نوع خود، بی‌نظیر و این تعداد تغییر در یک شهرداری، یک رکورد محسوب می‌شود که این نوع شیوه عملکرد در کنار سایر عوامل دخیل، درواقع محصول مستقیم ضعف مفرط و ناهماهنگی و عدم حداقل توافق و اتحاد در جمع شورای اهر، بوده، جدیدترین شهردار نیز انتخاب شد؛ اما علی‌رغم ارائه گزارش‌های مکرر و انبوه تصویری به صورت عکس و فیلم از وضعیت نابه‌سامان مدیریت شهری به طرق مختلف و با درج در نشریه کاغذی و نیز انعکاس در فضاهای مختلف مجازی، هنوز هم و پس از گذشت بیش از یک ماه از انتصاب و معرفی شهردار جدید اهر، هیچ اقدام مؤثری از سوی مشارالیه و مجموعه تحت تکفل ایشان، صورت نگرفته و مطالبات ابتدایی شهروندان، همچنان پابرجا می‌باشد که مهمترین و اولویت‌دارترین آنها که احصاء شده و جنبه عمومی دارند و در شهرستان اهر، کاملاً مشهود هستند که اکثریت مردم نیز، انتظار دارند تا به‌فوریت و با جدیت تمام، حل گردند، به شرح زیر می‌باشند که تقاضا دارم در صورت صلاحدید، دستور فرمایید و ترتیبی اتخاذ فرمایید تا شهردار جدید اهر، ضمن متعهد شدن به انجام اقدامات و امورات جاری و ضروری در حوزه شهری، برنامه‌های خود را به صورت مدون و همراه با زمان اجراء، جهت انعکاس و گزارش به شهروندان محترم اهری، در اختیار جناب‌عالی و رسانه‌ها قرار دهد.

  • جمع‌آوری سریع نخاله‌های ساختمانی تخلیه‌شده و انباشته‌شده بر روی هم که حاصل و نتیجه چندین‌سال بی‌توجهی و بی‌مبالاتی‌های شهرداران سابق، قدیم و جدید و اخیر بوده، در اولین فرصت؛ چراکه انبوهی از نخاله‌های ساختمانی، از حاشیه‌های شهر و از ۴ ورودی اهر، گرفته تا آن وسط‌های شهر و چای‌کنارها و داخل چای‌های غربی و شرقی و تا آن‌جایی که چشم‌ها کار می‌کنند، وجود دارند.
  • مشخص کردن جایگاه ثابت برای تخلیه نخاله‌های ساختمانی که البته، در مهرماه سال قبل، طی اطلاعیه‌ای، جایی نیز برای آن مشخص شد از طرف شهرداری و اعلام و اطلاع‌رسانی هم شد؛ اما در عمل، هیچ اتفاقی نیفتاد و در حد همان اطلاعیه و نوشته دو، سه سطری و اشتراک‌گذاری آن در کانال اخبار شهرداری اهر و چندین کانال و گروه دیگر در فضای مجازیِ متعلق به رسانه‌های محلی، باقی ماند و شهروندان اهری، همچنان و بعد از صدور آن اطلاعیه، در جاهای مختلف شهر، تخلیه و وجود نخاله‌های ساختمانی را بارها مشاهده کردند و تصاویری هم در این زمینه، ضبط، ارائه و رسانه‌ای شد اما پاسخی و نتیجه‌ای دریافت و حاصل نشد.
  • موضوع زباله‌ها در اهر، در مقاطعی، از مرحله مشکل و مسأله، فراتر رفته و به مرحله بحران رسیده است؛ تا آن‌جایی که صدای برخی از مسؤولان شهری را نیز، درآورده است که در زمان‌های مختلف، گزارش و تذکرات مربوط به آن، مستقیماً و از طریق مسؤولان و یا توسط برخی از رسانه‌های رسمی و غیررسمیِ البته غیرمحتاط و مستقل شهرستان اهر، اعلام شد اما تا به این‌لحظه، در خصوص موضوع زباله و مدیریت پسماندها در اهر، اتفاق مهم و جدیدی رخ نداده و شهروندان اهری، همچنان شاهد انبوه زباله‌های ولوشده در تمام ساعات مختلف شبانه‌روزی و حتی در خیابان‌های اصلی شهر هستند.

  • ورودی‌های چهارگانه در اهر، از مدت‌ها پیش، محلی دائمی برای عرضه کود حیوانی، ضایعات فلزی و آهن‌قراضه‌ها و ضایعات پلاستیکی بوده و البته، در کنار همه اینها، با عنایت به قرار گرفتن در نزدیکی حاشیه شهر، به‌خصوص در قسمت منتهی به ورودی جاده کلیبر، گاهی هم، به محلی امن برای عرضه مواد مخدر و مشروبات الکلی نیز، تبدیل شده است که ضروری است در ساماندهی و پیگیری از سوی شهرداری و با همکاری سایر مبادی در شهرستان، در این مورد، جدی‌تر عمل شود و از مرحله گزارش و صحبت و سخنرانی و وعده و وعید و تعیین ضرب الأجل‌های بی‌نتیجه و بلااثر که در شهرداران و فرمانداران قبلی شاهد بودیم، به مرحله ورود و اقدام عملی برسد.
  • رسیدگی جدی به معضل سد معبر که در اهر و تقریباً در همه نقاط شهر و در برخی از جاها، به بدترین شکلی و در حد افراطی آن، مشهود است؛ تا آن‌جایی که برخی از مغازه‌داران ظاهراً قسم‌خورده! که بیشترشان هم، میوه‌فروشان، پروتئینی‌ها، مرغ‌فروشان، فروشندگان مصالح ساختمانی و گل‌فروشان هستند، هرروز، همه محتویات داخل مغازه خود را، به بیرون و در پیاده‌رو می‌ریزند و پهن می‌کنند و ابایی هم ندارند که بعضاً، حتی یک باریک‌راهی هم برای عبور بیش از یک نفر عابر که آنهم تازه باید با مهارت عبور کند تا با وسایل چیده‌شده برخوردی نداشته باشد، وجود ندارد و بعضاً هم، برخی از همین مغازه‌دارها، در فضای بی‌نظارتی مهیاشده، مرغ و خروس و اردک و غاز زنده نیز نگهداری می‌کنند و پرورش می‌دهند! قبلاً، در مورد سد معبر، از سوی شهرداری اهر، اطلاعیه‌‌ای صادر شد و ضرب الأجل هم تعیین شد؛ اما در عمل، آن‌چیزی که باید و به صورت کامل، مستمر و ملموس اتفاق می‌افتاد، اتفاق نیفتاد و موضوع سد معبر در اهر، همچنان و به بدتــرین شکلی، به قوت خود باقی است.
  • ساماندهی ترافیک شهری که در برخی از مناسبت‌ها و ایام، این ترافیک، به‌خصوص در جلوی برخی از واحدهای پرمشتری شهرستان، مانند: قنادی‌ها، فست‌فودها و … به اوج خود می‌رسد که نتیجتاً، راهبندان می‌شود که نیاز به تدبیر و ایجاد پارکینگ و الزام شهروندان به استفاده از پارکینگ می‌باشد.

  • همه آرامستان‌ها در اهر، درکل، در وضعیت نامناسبی قرار دارند؛ در آرامستان‌ها، علاوه بر وجود زباله‌ها، نخاله‌های ساختمانی و در یک مورد نیز که وجود مسیر فاضلاب‌های روباز را شاهد هستیم، نیاز به بازنگری دارد. چرای دام‌های سبک و حتی سنگین را هم در آرامستان‌ها و در روزهای غیر از پنجشنبه‌ها، شاهد هستیم. چندسالی است مراجعه‌کنندگان به آرامستان‌ها، به‌خصوص به آرامستان حاج معین، با ماشین‌هایشان، تا آن‌ وسط‌های آرامستان، می‌آیند! و بعضاً هم، روی مزارها نگه می‌دارند. سواری‌ها، آنقدر آمده‌اند و رفته‌اند که برخی از مزارهای قدیمی، ساییده شده‌اند و مشخصه‌ای و نامی از آنها، باقی نمانده است و با سطح و کف زمین، برابر شده‌اند که نیاز به دیوارکشی و متولی قدرتمند دارد؛ آرامستان‌هایی هم وجود دارند که هنوز تکلیفشان مشخص نشده؛ بدین‌معنا که با قصد ساماندهی و انتقال، شروع شده اما اجراي کامل طرح ساماندهی آن، نهایی نشده که می‌توان به آرامستان منطقه بهار (نادر قوجا) اشاره کرد که با گذشت تقریباً پنج سال از شروع اقدام اولیه، هنوز نهایی نشده و اکنون، به محلی برای تخلیه نخاله‌های ساختمانی و زباله و محلی برای لانه‌سازی و زاد و ولد سگ‌های خیابانی و به مکانی برای قرار ملاقات معتادان و عرضه‌کنندگان مواد مخدر تبدیل شده و بسیاری از گورها هم هستند که هنوز هم در وضعیت نامناسبی قرار دارند و به دلایل نامعلومی، حفرشده و بلاتکلیف باقی مانده‌اند.
  • وضعیت نامناسب جوی‌های کنار برخی از خیابان‌ها که بعضاً، به محلی برای انباشت زباله‌ها، تبدیل می‌شوند و بعضاً هم، به لحاظ جاری نبودن آب، بوی نامطبوع لجن‌های مانده و ته‌نشین‌شده در آنها، غیرقابل تحمل می‌شود، از دیگر معضلات شهر اهر می‌باشد که گاهی هم، با یک برنامه کوتاه‌مدت و البته نسنجیده، توسط مأموران شهرداری، تخلیه و در کنار جوی‌ها و در سطح خیابان‌ها، ریخته و رها می‌شوند و چندروزی را هم در بیرون از جوی، باقی می‌مانند که بویشان، با این اقدام مقطعی غیراصولی، بیشتر و تندتر می‌شود. وجود آشغال در داخل جوی‌ها، باعث می‌شود که اخیراً هم باعث شد تا در حین بارندگی باران، جلوی حرکت آب گرفته شود که نهایتاً موجب تجمع آب در پیاده‌روها و در سطح خیابان می‌شود که اخیراً هم شاهدش بودیم.
  • داخل چای‌های غربی و شرقی در اهر، از مدت‌ها پیش، به محلی برای تخلیه انواع زباله‌ها، مانند: استخوان‌های قصابی‌ها، موهای جمع‌آوری‌شده از پیرایشگاه‌ها و آرایشگاه‌های مردانه و زنانه، زباله‌های کارگاه‌های فرشبافی و پرداخت‌زنی و به ده‌ها انواع متنوع دیگر از زباله‌ها، تبدیل شده است.
  • چرای دام سنگین و سبک را می‌شود در هر روز و به‌راحتی و اغلب، در ورودی‌ها و در حاشیه‌های شهر اهر و در داخل شهر و در چای‌کنارها و در داخل چای‌ها دید؛ حتی آن‌زمانی که مشغول خوردن چمن فضای سبز در طول چای‌کنارها هستند.
  • لزوم تغییر و ساماندهی زباله‌گاه اهر و در کنار آن، کنترل ترددهای غیرقانونی به زباله‌گاه، طوری که دام‌هایی که برای چرا بعضاً به این محل‌ها برده می‌شدند و می‌شوند، دیگر امکان تردد، نداشته باشند. در کنار آن، زباله‌گردهایی نیز، حضور دارند که باید مانعشان شد. از آن‌طرف هم، باید دفن اصولی زباله و همچنین، توجه ویژه به دفن زباله‌های بیمارستانی، در اولویت قرار بگیرد. بدیهی است دفن اصولی زباله‌ها، به جای تلمبارشدن بر روی هم، یکی از راه‌های جلوگیری از انتشار بوی نامطبوع و سایر عوارض جانبی می‌باشد که در برخی از شهرها نیز، اجرایی شده است.
  • ساماندهی دام‌داران خانگی شهری که در داخل شهر اهر و بیشتر در مناطق کم‌برخوردار، فعالیت دارند و به نظر می‌رسد تعدادشان، حتی تا ۲۰۰ مورد هم برسند که باید تکلیف اینها هم روشن شود و چنانچه می‌خواهند در شهر بمانند، دام‌داری را رها سازند و اگر می‌خواهند دام‌داری کنند، به روستاهایشان برگردند و در هرحال، جلوی آن گرفته شود تا شهر اهر، از گوسفندچرانی و گاوچرانی که بعضاً هم در کنار سایر موارد و عوارض، از جمله: مورد بهداشتی، صدمه جدی به فضای سبز می‌باشد، رهایی یابد.
  • گرچه مدیریت پسماندهای شهری در شهرستان اهر، خیلی ضعیف است و به جرأت می‌توان گفت عملاً و فعلاً هیچ مدیریتی وجود ندارد اما این نابه‌سامانی در مناطق کم‌برخوردار، ازجمله هم در جنب نیروگاه برق اهر و هم در روبه‌روی آن، کاملاً مشهود و سهمگین است؛ به‌طوری که مردم اهالی، زباله‌های خود را به داخل یک باکس ماشین کمپرسی بزرگی که در محوطه بازی قرار گرفته، منتقل و تخلیه می‌کنند و چند روزی را هم روی هم تلنبار می‌شوند که بوی نامطبوعش، موجب آزار ساکنان محل می‌شود و ایجاد چنین وضعیتی، بعضاً هم، جذب سگ‌های خیابانی به سمت این زباله‌ها را باعث می‌شود.
  • جلوگیری از قطع درختان که توسط برخی از مغازه‌داران و در زمان ساخت‌وسازهای مربوط به مغازه یا به هنگام چادرزنی و مواردی از این قبیل، به صورت پنهانی و معمولاً در شب‌هنگام و در کمال راحتی و نترسی و بدون هیچ نگرانی از سوی شهرداری یا هر مسؤول دیگری، نسبت به قطع شاخه‌های درختان جلوی مغازه خود اقدام می‌کنند.
  • شمارش و شماره‌گذاری درختان شهر و نصب پلاک مخصوص برای درختان کهنسال و مواظبت از آنها و آبیاری آنها که بیشترشان هم، همین درختان کهنسال چنار کنار خیابان‌ها می‌باشند که به لحاظ زیست – محیطی هم، ارزشمند هستند، ضروری است. متأسفانه برخی از درختان موجود در داخل شهر، به علت عدم آبیاری و عدم رسیدگی، کاملاً خشک شده‌اند یا اینکه در حال خشک شدن هستند.
  • ساخت سرویس‌های بهداشتی جدید دیگر در کنار موجودی‌های فعلی و رسیدگی به بهداشت سرویس‌های بهداشتی موجود در شهر، به‌خصوص در چای‌کنارهای غربی و شرقی که محل گذر و تردد مسافران، به‌ویژه در آخر هفته می‌باشند؛ اگر شده حتی با به‌کارگیری یک نفر برای هرکدام که از شرایط خیلی نامناسبی برخوردارند و بعضاً هم، به محلی برای حضور و تزریق مواد مخدر توسط معتادان تبدیل شده است.

  • حتی المقدور، تغییر محل و یا ساماندهی و نظارت بر فعالیت مرغ و خروس‌فروشان چای‌کنار غربی که از حداقل وضعیت بهداشتی، برخوردار نیستند.
  • ساماندهی فروشندگان سیار میوه روی ماشین‌های باری که با حضور سیّار خود در نقاط مختلف و یا با حضور ثابت در محل‌های مختلف شهر، ضمن اینکه چهره شهر را خراب کرده‌اند، موجب ترافیک نیز می‌‎شوند و این، در حالـی است که از چند سـال پیش، شهـرداری وقت، در چای‌کنار غربـی، محلی را برای عرضه میـوه، احداث کرده است که هم‌اکنون و عملاً غرفه‌های فروش، بلااستفاده و بدون استقبال، باقی مانده‌اند که احیای مجدد آن و الزام به استقرار در آن، در چنین وضعیتی، ضروری است.
  • از دیگرمعضلات ملموس، انبوه و تکراری در شهرستان اهر، دیوارنویسی‌های خودسرانه و بدون ضوابط و هماهنگی است که در نقاط مختلف شهر، می‌توان آن را به‌راحتی مشاهده کرد که چهره شهر را خرابتر کرده است.
  • رفع تاریکی پارک‌های شهرستان اهر، به‌ویژه تاریکی محوطه پارک قدیمی اهر «پارک شیخ شهاب الدین اهری»، به‌خصوص در شب‌های تابستان که شهروندان و مسافران، بیشتر از همیشه، در پارک حضور می‌یایند که تاریکی محوطه، مشکلساز می‌شود.
  • عدم پرداخت به‌موقع حقوق کارکنان شهرداری اهر، به‌خصوص حقوق پاکبانان که تأثیر مستقیم در انگیزش کاری آنها داشته و اغلب، موجب بی‌انگیزگی و نتیجتاً، موجب نابه‌سامانی مدیریتی پسماندهای روزانه شهری می‌شود که در دوره‌های مختلف هم، تکرار شده که نیاز به تدبیر جدی دارد تا کارکنان، با انگیزه کافی، مشغول فعالیت شوند.

 

محمدرضا باقرپور

صاحب امتیاز و مدیر مسؤول رسانه یادآوری

با گستره توزیع شمال غرب کشور

گرد آورنده
اهر، شهر زباله‌ها، شهر نخاله‌ها و ناودان‌های بدون مدیریت!
منبع
یادآوری
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

KUBET